8.9

Wat is refurbished?

De letterlijke Nederlandse vertaling van refurbished is ‘gereviseerd’. In bijna alle gevallen is een refurbished product eerder gebruikt, maar zijn in tegenstelling tot tweedehands producten grondig gecontroleerd, indien nodig gerepareerd en professioneel gereinigd. Tevens krijg je ook nog eens garantie bij aankoop van refurbished.

Duurzaam

Naast een aanzienlijke besparing in de portemonnee, dat kan oplopen tot enkele honderden euro’s, heeft het refurbishen van apparaten nog een ander groot voordeel. Zo is het bijzonder gunstig voor het behoud van onze planeet. Door te kiezen voor refurbished voorkom je namelijk dat ‘oudere’ devices onnodig worden weggegooid en daarmee belanden op de vuilnisbelt. In plaats daarvan worden de devices professioneel opgeknapt, waardoor ze een tweede leven krijgen en een ander persoon tevreden kunnen stellen. Kortom, win-win voor portemonnee én milieu.

Telecombinatie Houten heeft een samenwerking met een betrouwbare leverancier welke voldoet aan het nieuwe Keurkmerk Refurbished. Elke iPhone en iPad is op meer dan dertig punten gecontroleerd en wordt geleverd me 24 maanden garantie. Vanwege de duurzaamheid, betrouwbaarheid en de levensduur bieden wij vooralsnog alleen Apple aan als refurbished.

Inzameling

Naast het verkopen van duurzame refurbished iPhones en iPads houdt Telecombinatie Houten zich ook bezig met het inzamelen van oudere telefoons en smartphones. Alle defecte en slecht werkende telefoons zamelen wij in voor Clini Clowns. De toestellen zijn niet meer bruikbaar, maar onderdelen hebben nog altijd een waarde. Deze onderdelen worden verkocht aan handelaren en het bedrag wat hiermee wordt opgehaald gaat naar Clini Clowns.

Oudere smartphones die nog wel werken, maar die in de kast liggen en niet meer worden gebruikt, zijn ook meer dan welkom. Deze toestellen lijken in onze samenleving geen waarde meer te hebben, maar kunnen wij, samen met Irma Appelhof die zich bezighoudt met ontwikkelingswerk in Gambia, een tweede leven geven aan mensen die er in heel erg mee geholpen zijn.

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen over onze verschillende smartphones? Neem contact met ons op! Je kunt uiteraard ook langskomen in onze winkel in Houten.

Volg ons ook op Facebook!